4 września 2014

Pomysł na obiad - udka z kurczaka z warzywami

Dzisiaj w końcu znalazłam chwilę, by przygotować coś na obiad z niedawno otrzymanymi produktami Knorr do testowania.


Zapraszam Was na kurczaka z warzywami.

Składniki:
  • udka z kurczaka bez skóry 0,5 kg;
  • kostka bulionowa Knorr z pietruszką i czosnkiem;
  • przyprawa do kurczaka;
  • cebula;
  • papryka;
  • oliwa z oliwek Bertolli;
  • pomidory bez skórki z puszki;
  • oliwki 100 g


Udka posypujemy przyprawą do kurczaka i na niewielkiej ilości oliwy z oliwek obsmażamy z obu stron i odkładamy na bok.

W garnku obsmażamy pokrojoną cebulę i paprykę, dodajemy oliwki, wkładamy kurczaka. Całość zalewamy pomidorami z puszki i dusimy około 30 minut,

Na koniec całość doprawiamy do smaku kostką bulionową Knorr

Efekt końcowy wygląda tak:




Było pyszne i szybko zniknęło z talerza. Kostka bulionowa z czosnkiem i pietruszką nadała bardzo fajny smak. Na pewno nie raz jeszcze sięgnę po produkty Knorra.


7 komentarzy:

  1. wygląda pysznie:) ale czytałam gdzieś ostatnio, ze pomidory z puszki są bardzo niezdrowe...niestety nie pamiętam nazwy substancji, która się w nich wytwarza i jest odpowiedzialna za ich szkodliwość, ale na pewno lepiej jest użyć świeżych:)

    OdpowiedzUsuń