27 listopada 2015

Smażę jak szef kuchni ???

Witajcie,

w kuchni lubię eksperymentować, łączyć smaki, próbować nowych produktów do przygotowywania dań. 
Dlatego też z przyjemnością zgłosiłam się do kampanii Talk Marketing Rama Smaż jak szef kuchni. 
Byłam bardzo ciekawa jak ta nowość się sprawdza.

Rama Smaż jak szef kuchni odkrywa sekret szefów kuchni, którzy często do smażenia mieszają różne tłuszcze. Produkt jest połączeniem olejów wysokiej jakości, a jego receptura sprawia, że nie pryska podczas smażenia. Czy faktycznie tak jest? Tego niebawem się dowiecie :)



 Rama Smaż jak szef kuchni występuje w trzech wariantach smakowych:
  • klasyczny – podkreśla naturalny smak smażonej potrawy – jest rekomendowany do mięs, ryb lub np. naleśników. Rama Smaż jak szef kuchni miesza się z łatwością z innymi składnikami, dzięki czemu nadaje się także do sosów, marynat czy smarowania form do pieczenia
  • maślany smak – idealny do warzyw smażonych na patelni, daje maślany aromat oraz sprawia, że potrawy apetycznie się rumienią
  • z oliwą z oliwek – z dodatkiem oliwy z oliwek, polecana do dań kuchni włoskiej, to propozycja dla osób, które są fanami oliwy oraz jej charakterystycznego smaku.
  •  



Rama Smaż jak szef kuchni to połączenie wysokiej jakości olejów. Zawiera kwasy omega-3, omega-6 oraz witaminy A i D, charakteryzuje się również mniejszą zawartością nasyconych kwasów tłuszczowych niż masło. Skład produktu różni się w zależności od jednego z trzech proponowanych wariantów o których wspominam wyżej. Produkt do momentu otwarcia może być przechowywany w temperaturze od +2°C do +20°C. 
Akurat w kampanii Rama Smaż jak szef kuchni miałam przyjemność testować pierwszy wariant, czyli klasyczny. Przetestowałam go na różne sposoby - smażyłam kotlety mielone, naleśniki, rybkę.Po wlaniu Ramy na patelnie po kilku chwilach pojawiają się pęcherzyki co oznacza, że odparowuje woda, a kiedy one znikają jest to sygnał, iż można rozpocząć proces smażenia potrawy. Produkt nadał smażonym potrawom troszkę inny wymiar smaku, zdecydowanie lepszy. Czy gdy smażymy na Ramie Smaż jak szef kuchni pryska mniej? Zdecydowanie w tej kwestii mogę powiedzieć TAK, TAK, TAK! Nie pali się tak szybko jak olej czy też masło.


Podsumowując - nie żałuję swojego uczestnictwa w kampanii i jestem jak najbardziej zadowolona z tego produktu. 

A Wy? Też smażycie jak szef kuchni z nową Ramą?


4 komentarze: