Krzepka musztarda - moja opinia
15 październikaW ramach współpracy z Credo Pr otrzymałam do testów musztardę Krzepką Kętrzyńską - sarepską. Nie przepadam za bardzo za musztardą, muszę mieć po prostu dzień, aby ją wykorzystać do smażonej kiełbaski czy po prostu na kanapkach.
Strona producenta: http://www.majonezy-ketrzyn.pl/
Informacje od producenta:
Produkowane na bazie podstawowego składnika jakim jest gorczyca i odpowiednio skomponowanych przypraw. Swoje ostateczne walory smakowe musztardy osiągają w odpowiednio długim procesie produkcji leżakowania. W ofercie posiadamy musztardy w dwóch smakach: Musztarda kętrzyńska krzepka – z dodatkiem gorczycy czarnej i papryki o ostrym i lekko pikantnym smaku. Stanowi dobry dodatek do potraw z rusztu i mięs pieczonych.
Pojemność: 170 g
Moja opinia:
Pikantna o rzadkiej konsystencji. Jak dla mnie ma idealny smak. Troszkę pikantna, ale mi to nie przeszkadza. Ocet jest delikatnie wyczuwalny. W swoim smaku poniekąd przypomina musztardę z Prymatu, którą ostatnio bardzo często używam w swojej kuchni. Nie wiem jak z dostępnością u mnie w mieście, bo w sklepach, których kupuję tej musztardy nie widziałam.
Moja ocena: 4,5 / 5
2 komentarze
Mi najbardziej smakował majonez :)
OdpowiedzUsuńMnie też zdecydowanie majonez najlepiej smakował:)
Usuń