Krzepka musztarda - moja opinia

15 października

W ramach współpracy z Credo Pr otrzymałam do testów musztardę Krzepką Kętrzyńską - sarepską. Nie przepadam za bardzo za musztardą, muszę mieć po prostu dzień, aby ją wykorzystać do smażonej kiełbaski czy po prostu na kanapkach.








Strona producenta: http://www.majonezy-ketrzyn.pl/

Informacje od producenta:

Produkowane na bazie podstawowego składnika jakim jest gorczyca i odpowiednio skomponowanych przypraw. Swoje ostateczne walory smakowe musztardy osiągają w odpowiednio długim procesie produkcji leżakowania. W ofercie posiadamy musztardy w dwóch smakach: Musztarda kętrzyńska krzepka – z dodatkiem gorczycy czarnej i papryki o ostrym i lekko pikantnym smaku. Stanowi dobry dodatek do potraw z rusztu i mięs pieczonych.

Pojemność: 170 g

Moja opinia:

Pikantna o rzadkiej konsystencji. Jak dla mnie ma idealny smak. Troszkę pikantna, ale mi to nie przeszkadza. Ocet jest delikatnie wyczuwalny. W swoim smaku poniekąd przypomina musztardę z Prymatu, którą ostatnio bardzo często używam w swojej kuchni. Nie wiem jak z dostępnością u mnie w mieście, bo w sklepach, których kupuję tej musztardy nie widziałam.

Moja ocena: 4,5 / 5

Zajrzyj tutaj

2 komentarze