Piernikowe popołudnie, czyli przygoda z Piernikiem Kętrzyńskim
10 listopadaKilka tygodni temu nawiązałam współpracę z Credo Pr i w ramach współpracy otrzymałam Piernik Kętrzyński. Do tej pory nie było takiej większej okazji, aby go wykorzystać, ale już jutro u mnie impreza urodzinowa mojego Bartusia ( 11.11. kończy roczek, ale imprezkę robimy dzień wcześniej). Mój brat uwielbia piernik, więc piernik jest robiony dla niego :)
Strona producenta: www.majonezy-ketrzyn.pl
Informacje od producenta:
Piernik kętrzyński to doskonale skomponowana mieszanka najlepszej jakości składników.
Odpowiednio dobrany zestaw dodatków nadaje piernikowi zapach i smak,
który zaspokoi gusta najwybredniejszych nawet smakoszy. Wypiek jest
„niezawodny” a ciasto po upieczeniu długo zachowuje świeżość a wyglądem i
smakiem niczym nie ustępuje tradycyjnemu domowemu piernikowi.
Podstawowy przepis można łatwo modyfikować i urozmaicać całą gamą
dodatków.
Opakowanie: 750 g
Cena: ok. 7 - 8 zł
Moja opinia:
Do przygotowania piernika nie potrzeba zbyt dużo składników dodatkowych. Oprócz mieszanki, która znajduje się w torebce potrzebna jest woda oraz olej, a później do przesmarowania blachy troszkę tłuszczu ( margaryny) oraz bułki tartej.